Lovændring koster ligasponsorat: Nordicbet Ligaen forsvinder
Nordicbet Ligaen

NordicBet Ligaen hører historiebøgerne til. De danske politikers opgør mod kviklån rammer nu den danske 1. division og klubberne deri rent økonomisk, da bookmakeren og Divisionsforneningen må stoppe samarbejdet efter tre et halvt år.

Navnet på landets næstbedste fodboldrække suspenderes dermed omgående, efter forbrugerombudsmanden i en forhåndsudtalelse har konstateret, at NordicBets logo på kampbolden eller i form af et logo på stadion vil kunne bringe almindelige banker, der ønsker eksponering på stadion ind i en strid med lovgivningen. Det oplyser Divisionsforeningen.

– Vi har fulgt debatten og noteret os, at mange politikere har givet udtryk for, at de gerne vil finde en konstruktiv løsning på problematikken. Det ser vi fra NordicBet positivt på, hvorfor vi ser frem til igen at kunne støtte op om dansk fodbold som navnesponsor for 1. Division, siger Ronni Hartvig, kommerciel direktør for Betsson Group, der står bag NordicBet, i pressemeddelelsen fra Divisionsforeningen og fortsætter:

– Vi ønsker ikke at stå på vores juridiske ret med de implikationer, det vil have for klubberne. Vi ønsker kun det bedste for ligaen, så vi i fællesskab kan være med til at udvikle dansk fodbold.

Ærgerlig og ikke enig

Hos Divisionsforeningen er der stor ærgrelse over suspenderingen af NordicBets ligasponsorat.

– Divisionsforeningen er ikke enig i mange af elementerne i den forhåndsudtalelse, vi har fået fra forbrugerombudsmanden, men juridiske kampe og uklarhed for de virksomheder, der ønsker at støtte idrætten, er ikke noget, vi ønsker. Derfor må vi suspendere vores ellers fremragende partnerskab med NordicBet, indtil Erhvervsministeren får ryddet op, siger direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

– Foreløbig må vi takke NordicBet for den store forståelse, de har udvist for den ærgerlige situation og håbe, der igen snart bliver et relevant rum til, at spiludbydere også kan bidrage direkte til den sport, der er en forudsætning for deres virke, siger Claus Thomsen.

Lovændring på vej?

Divisionsforeningens direktør opfordrer i samme melding Erhvervsministeren til at få set på loven igen, så lignende situationer kan blive undgået, der ifølge Claus Thomsen skader idrætten.

– Vi appellerer til, at politikerne, der har vedtaget lovgivningen, gør sig umage hurtigt. Det er uhørt, at man vedtager lovgivning, der skader idrætten, uden at høre idrættens organisationer. Nu skal banker forholde sig til, at de har ret til at støtte idrætten, hvis de er på side to og spiludbyderen på side otte i klubbladet, samtidigt med at hele retten til at drive bank kommer i fare, hvis der spilles fodbold med en bold med spiludbyder logo på – og man skulle have vovet sig til at eksponere bankens logo på stadion, siger Claus Thomsen.